Mona Sahlin kan lösa klimathotet idag

Idag så meddelande Mona Sahlin att hon kan lösa klimathotet redan idag!!! Vad väntar vi på? Det är dags för högerregeringen att avgå, så att vi kan få en kompetent kvinna på plats som kan lösa både stora och små problem åt oss!

– Vill man lösa klimathotet i dag, och vill man ha fram nya investeringar och framtidstro i energiindustrin så är inte lösningen att vänta på allt dyrare och avlägsen kärnkraft. Utan det är att sätta igång nu med investeringarna i biobränsle och vind. Det ger effekt i dag, säger Mona Sahlin.

”Kärnkraften skall avvecklas”

Published in: on januari 31, 2009 at 7:33 e m  Comments (5)  

The URI to TrackBack this entry is: https://socialdemokrati.wordpress.com/2009/01/31/mona-sahlin-kan-losa-klimathotet-idag/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 kommentarerLämna en kommentar

  1. Mona borde knäcka extra som trollkarl, då, eftersom hon inte har koll på verkligheten.

  2. Illa påläst känns det som. Dax för Sverige att ta igen de år med FÖRBUD mot att utveckla kärnkraft. Vi kunde varit där idag – återanvända ”använt” kärnbränsle och få enormt säkrare restprodukter i moderna generation-3 reaktorer. Vad skall vi annars göra? Se till att fler människor runt ekvatorn svälter så de kan producera etanol till oss? Nä, smart och effektiv elproduktion i mängder så vi kan börja spjälka ut vätgas från vatten, så har vi en hållbar lösning så länge vi har vatten på jorden!

  3. ehm, För det första är kärnkraft miljövänligt.
    Varför då avväkla det och tillverka vindkraftverk som både kostar skattepengar och förstör miljön vid tillverkningen?
    Jag kommer aldrig lita på Salin. undra just vart hon ska få pengarna ifrån nu när vi befinner oss i en finanskris.
    Hur ska hon kunna ta hand om finanskrisen och miljön om hon inte kan kontrollera sitt egna parti?

    och angående energifrågan så är det bara att vänta 40 år tills DEMO-projektet är klart. Då kanske tekniken har gett oss fussionsteknik och oändligt mycket enegi.

    tillslut, JA för Kärnkraft 🙂

  4. Nja…skulle jag säga till en del kommentarer härinne.

    Ja Mona är ute och cyklar, men man börjar bli van nu. Man kan inte låta industrin få vindkraft, då får vi ingen industri längre. Vind är bara ngn % av all el och kommer ”ibland”. Kolla danmark…funkar inte utan subventioner.

    Kärnkraft miljövänligt? Nja.. elen är ren, men vill du ha soporna på din bakgård? Ingen kan ta hand om soporna. Sverige lade ner grundforskningen inom kärnbränsle för en tid sedan (för att kunna få renare avfall)…((sossarna)), dock vet jag inte hur det är idag med det.

    Allt förstör miljön vid tillverkning, även dina små tubsockor…inte bara vinkraftverk.

    Personligen är jag för kärnkraft (fastän jag är hängiven miljömänniska)…idag byggs det enorma mängder kärnkaftverk världen runt…många!. Forskning på avfall ska dock finnas med, dessutom är det inget outtömligt lager, det tar ju slut det med. Vind är bra, men det blir bara några % i bästa fall av vad sverige (världen) behöver. Biobränsle är ok…., skitar ner även det, men det räcker inte till värdens behov. Vätgas …nja…det måste man producera (med vilken el?), det är inte energi, bara energibärare. Dessutom har vi inte fungerande bränsleceller någonstans i världen. Vi ska skatta oss lyckliga att vi har vattenkraft, det om något är miljövänligt…men det räcker inte. Varför talar ingen om alla pucko som bara ska ha mer o mer utan att fundera på vad det kostar miljömässigt. Vad förbrukar el egentligen? Datorn (som inte stängs av), stdby knappen,alla som sitter en och en i bilköerna, landrovers i stan etc etc. Vi har inte lärt oss ett dugg.

    Ursäkta att jag skrev så mycket i kommentaren..

    Trevlig söndag

  5. Tommy om du är så jävla orolig för miljön varför inte bara sluta konsumera så jävligt? Då behöver vi inte kärnkraften. Vi har el i nivå med västeuropa t ex Danmark från enbart vattenkraften. Andra kalla länder har inte ens så mycket el. ”Återanvänt” bränsle är för övrigt laddat i våra reaktorer just nu i form av MOX. Någon kapacitet för att anrika Uran har vi aldrig haft då vi tänkte bygga plutonium bomber. Vi har inget ansvar att förse Danmark med kärnkraftsel som vissa verkar tro. Vi är inte bättre rustade än de på att bygga och driva kärnkraftverk heller.

    Ska vi producera vätgas motsvarande oljebränslena till transporter behöver vi iaf flera hundra TWh el, minst 25 nya reaktorer. Det är utvecklingsstört att drömma sig om ett sådant samhälle.


Lämna en kommentar